Friday, March 13, 2009

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Την Κυριακή των Αποκριών άλλη μια φοιτήτρια έπεσε θύμα βιασμού στον κεντρικότερο δρόμο της Μυτιλήνης, στην Ερμού, μετά από νυχτερινή διασκέδαση. Όλοι στη Μυτιλήνη, είτε ξέρουν είτε όχι το όνομα της άτυχης φοιτήτριας, έχουν καταλάβει ποια κοπέλα ήταν. Όλοι ξέρουν ότι είναι η φοιτήτρια «που ήταν ντυμένη χανούμισσα». Στιγματισμός.
Το χειρότερο είναι ότι όλοι ξέρουν και το όνομα του δράστη. Ποιοι είναι αυτοί οι «όλοι»; Τα άτομα που δουλεύουν στα νυχτερινά μαγαζιά της προκυμαίας και που ήρθαν πρώτοι σε επαφή με το γεγονός. Είναι ντόπιος. Κανείς όμως δεν το αποκαλύπτει λέγοντας πως «αυτά τα πράγματα δε λέγονται».
Τι είδους αλληλεγγύη είναι αυτή που δίνει άφεση αμαρτιών σε έναν βιαστή; Πως εξαγνίζεις ένα τόσο απεχθές έγκλημα, όπως το βιασμό της ψυχής και του σώματος μιας νέας γυναίκας, ενός ανθρώπου που έχει όλη τη ζωή μπροστά του και εσύ τον ευνουχίζεις, του στερείς την ελευθερία να αγαπήσει και να εμπιστευτεί πραγματικά;
Θα έπρεπε πραγματικά να ντρέπεστε που συγκαλύπτετε τέτοια γεγονότα. Προσβάλετε τη Λέσβο. Δεν είστε άξιοι να αποκαλείστε άνθρωποι. Με τη στάση σας αυτή μειώνετε και ντροπιάζετε ένα ολόκληρο νησί. Αισθάνεστε περήφανοι για τη δήθεν κλικαρία σας που προστατεύει τους δικούς σας. Ντρέπομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για λογαριασμό σας. Ξυπνήστε πριν η κοινωνία μας γίνει μια κοινωνία φοβισμένων και συνενόχων. Η συγκάλυψη είναι έγκλημα! Όποιος γνωρίζει κάτι ας αποκαλύψει κάτι στις αρχές, έστω με ανώνυμο τηλεφώνημα. Θα ποστάρω συνεχώς πληροφορίες για το θέμα.
Εύχομαι ο δράστης να τιμωρηθεί με το χειρότερο και απεχθέστερο τρόπο.

4 comments:

Anonymous said...

προτείνω ευνουχισμό και είμαι τελείως σοβαρή...

Anonymous said...

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα επόμενα posts σου. Κι αυτό γιατί η συγκάλυψη ξέρουμε κι εμείς ότι θα πάει σύννεφο...

Anonymous said...

Μωρή καντέμω ζείς ακόμα;;
Δεν τάκλεισες τα μπλογκς σου;
Αφού κανείς δεν τα διαβάζει πιά!

gomena tu xuzuri said...

giati gademo kale? ola kala, ola anthira. arkei pou me diavazeis esy!