Friday, March 13, 2009

τηλεμαραθώνιος

"Τι δουλειά κάνεις;"
"Τηλεκριτικός."

Έχω ακούσει για ανθρώπους που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Για ανθρώπους όμως που οικειοθελώς αυτοορίζονται «τηλεμαλάκες» πρώτη φορά ακούω!
«Σήμερα θα έχουμε σε ζωντανή σύνδεση την τάδε τηλεκριτικό» ανειδίκευτη αποτυχημένη tv persona που δεν κατάφερε να κάνει τηλεοπτική καριέρα και αρέσκεται στο να θάβει άλλους, συμπληρώνω εγώ.
Εδώ και καιρό προσπαθώ να δω τηλεόραση. Το μόνο που βλέπω όμως είναι ένα απέραντο κενό. Το ένα πρόγραμμα συναγωνίζεται το άλλο σε χαμηλό ποιοτικό επίπεδο και το κοντρόλ μου έχει καεί από το ασταμάτητο ζάπινγκ.
Gays, παρτουζούδες, αμόρφωτοι, losers, barbies και μαϊντανοί. Αυτό είναι το σκηνικό της ελληνικής ΜΑΣ τηλεόρασης. Εδώ και μια εβδομάδα ασχολούνται όλοι με το Λιανό και τη wannabe αλλήθωρη στάρλετ του Θέμου, που έγιναν χαλίφης στη θέση του Χαλίφη. Πήραν τον πούλο ο Mουtσινάs και η Ζαrίfη και χέστηκε η φοράδα στο αλώνι! Όχι, δε φταίει που ο Mουtσινάs βγάζει το υποχθόνιο gay χιούμορ του, ούτε που στον κώλο της Ζαrίfη προσγειώνεται το προεδρικό αεροσκάφος. Απλά οι δυο τους δεν έδεσαν και κυρίως, η Ζαrίfη, τόλμησε να πάει κόντρα στη Μενεgάκi. Και η μπάλα πήρε και τον Μουτσινά…
Και μιας και είπαμε για τη Μενεgάκi, σας παρακαλώ πολύ, μην τολμήσει κανείς να μου ξαναπεί «τι όμορφη γυναίκα η Μενεgάκi, τι σώμα, τι τυχερή, τι πετυχημένη οικογένεια που έχει». Πραγματικά δε ξέρω πόσες ακόμα μαλακίες μπορούν να αντέξουν τα εγκεφαλικά μου κύτταρα. Στο μόνο που την παραδέχομαι είναι ότι καταφέρνει να κινεί στους ρυθμούς της χιλιάδες κακομοίρες σε αυτόν τον άσπλαχνο κόσμο, που βλέπουν στο πρόσωπό της αυτό που θα μπορούσαν σε μια άλλη (και πολύ πιο μακρινή) ζωή να ήταν. Παρεμπιπτόντως, ποια γυναίκα θα μπορούσε να παντρευτεί κάποιον με τη φάτσα του Λάtσiου και να αισθάνεται ευτυχισμένη; Για όνομα του θεού δηλαδή. Θα πέσει ο Brad Pitt να πεθάνει!
Για τον Αρνaούτοglου τι να πω…. Το ότι τα ρίχνει και σε θηλυκές κότες είναι γεγονός. Το ότι είναι αχώνευτος απλά κάνει μπαμ. Αυτή η άμοιρη η (Μ)πουλέ, τι σκατά άχυρα έχει μέσα στο κεφάλι της; Τη μια χρονιά είναι trendy σταρ του Mad tv, την άλλη μεταμφιέζεται (και όχι μεταμορφώνεται) σε χαζοχαρουμενέ νοικοκυρά-σε-απόγνωση-to-be. Θα μου πεις, αν στα σκάγανε μωρή και εσύ τα ίδια θα έκανες. Και ίσως να έχεις και δίκιο.
Οι μεσημεριανές εκπομπές φαίνεται να έχουν ηρεμήσει λίγο φέτος. Η Στεfαnidου ασχολείται αποκλειστικά με το αν έχυσαν οι γύφτοι ή αν γέμισαν τα σεντόνια με την παρθενιά. Τους έχει πάρει κατ’ αποκλειστικότητα. Φαίνεται της κάνουν καλύτερη τιμή στην πρέζα. Η Λαμπίρη κάπως την παλεύει αλλά εκτός από τον Ρακιτζή όλοι οι άλλοι δίπλα της είναι για τον…Καιάδα. Η Σκοrdδά πάλι νομίζει ότι λέει ειδήσεις. Whatever.
Πάμε τώρα στο αγαπημένο μου τσίρκο, που αποτέλεσε την αφορμή για να γράψω όλα αυτά. Το ΚουςΚους το μεσημέρι!
«Είσαι αμόρφωτος, με ευχέρεια λόγου που αγγίζει την αναίδεια; Γίνε πανελίστας στο ΚουςΚουs! Προοπτικές εξέλιξης! Έχεις το δικαίωμα να αυτοαποκαλείσαι δημοσιογράφος και να απαιτείς και από τους άλλους να σε φωνάζουν έτσι!»
Ποια είναι τέλος πάντων όλα αυτά τα ζώα που έχουν μαζευτεί εκεί και εκθέτουν την άποψή τους ως άλλοι γκουρού της γνώσης; Για τις στιλιστικές επιλογές τους δε, καλύτερα να μη μιλήσω. Τα μπλουζάκια τα αμάνικα τα psychedelic τα φοράγαμε στην πρώτη γυμνασίου γαμώ την πουτάνα μου! Δε μπορείτε για μια φορά στη ζωή σας να ντυθείτε σαν φυσιολογικοί, καλόγουστοι άνθρωποι; Μου βγάζετε έξω και τα σαπιοβυζιά σας. Η μία είναι πιο γριά από την άλλη και μου ανταγωνίζεστε λες και είστε 20άρες. Το δικό μου το βυζί είναι εγγύηση, το ξέρει ο κόσμος όλος! Το δικό σας είναι για να απλώνεις τραχανά.
Ποιοι είναι οι λόγοι για να δουλέψει κάποιος σε πανελίστικη εκπομπή;
α) Παίρνεις συνεντεύξεις από άτομα τύπου Μάro Liτrα (που είναι σαν να την έχουν χ**** χίλιες φορές και να έχει καεί στο πρόσωπο) και το θεωρείς αυτό δουλειά. Οκ. Είσαι άτομο χαμηλού νοητικού επιπέδου!
β) Σου κόβει και λίγο αλλά γουστάρεις τα λεφτά, το κουτσομπολιό, το σταριλίκι. Οκ. Είσαι μαλάκας!

Δυστυχώς, πολλά από τα άτομα που δουλεύουν σε τέτοιου είδους εκπομπές, λένε δημόσια ότι έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο και έχουν το θράσος να το χρησιμοποιούν και σαν επιχείρημα για να κατοχυρώσουν την αυθεντία τους (!!!) σε κάποια ανεβασμένου (...) επιπέδου συζήτηση! Σας παρακαλώ πολύ, μην προσβάλετε τους υπολοίπους που έχουν πάρει πανεπιστημιακά πτυχία!
Το δε άχτι μου το έβγαλα σήμερα, που το ΚουςΚους είχε σε σύνδεση τη θεά Θώδη. Η Θώδη το έχει χαμένο. Αυτό είναι γνωστό. Όχι όμως γιατί είναι χαζή αλλά γιατί ίσα ίσα ξέρει πολύ καλά τι της γίνεται. Ίσως να το έχει παρακάνει λιγάκι αλλά ποτέ δεν έβλαψε κανένα. Άσε που μας κάνει και γελάμε.

Σήμερα λοιπόν έριξε ένα απίστευτο ξέχεσμα σε όλους αυτούς αποκαλώντας τους πανελίστες και κυρίως σε αυτή την αχώνευτη την αρκούδα τον Νάσο. «Πόσα παίρνεις εσύ ρε;» του λέει.
Απάντηση «Αν δεν ήταν η τηλεόραση δε θα ήσασταν εδώ κ. Θώδη. Δε θα ήσασταν τίποτα.»
Και εδώ η Θώδη δίνει ρέστα. «Εγώ έχω φωνή ρε. Εσύ δε θα είχες δουλειά ρε χαμένε!» (ή κάτι τέτοιο, δε θυμάμαι ακριβώς, βάζω και λίγο σάλτσα). Για να μην πολυλογώ, η Θώδη πολύ ωραία τους είπε πως λίγο-πολύ από όλες αυτές τις ιστορίες όλοι έχουν βγάλει κάτι, και αυτοί έβγαλαν τα ρεπορτάζ τους και αυτή έκανε το κέφι της, και γενικώς να πάψουν να της πρήζουν τα παπάρια που δεν έχει, γιατί είναι ψευτομαχητές και αγωνιστές της ποιοτικής τηλεόρασης. Θώδη μαζί σου γερά με τσαμπουκά!
Σταματήστε ρε καραγκιόζηδες να σχολιάζετε τους άλλους και ασχοληθείτε με το απαυτό της Λitrα, αφού στην πραγματικότητα μόνο αυτό μπορείτε να κάνετε. Πέρυσι βγάζατε και καμιά τηλεφωνική γραμμή στον αέρα και ακούγαμε και τίποτα ενδιαφέρον και πάνω απ’ όλα αληθινό. Όλα εσείς τα δημιουργείτε. Εσείς ανεβάζετε και κατεβάζετε ανθρώπους, ανεξάρτητα από τη δουλειά τους και το μορφωτικό τους επίπεδο. Εσείς βγάλατε τη Θώδη και τώρα θέλετε να πέσετε να τη φάτε. Εσείς αναπαράγετε τη μαλακία στον κόσμο προβάλλοντας emo-Μπεζαντακούδες-Βέρες Λάμπρου-και το μουνί ξυρίζεται.
Όσο για τη δικαιολογία "είμαι για περισσότερα αλλά δε μπορώ να βρω δουλειά αλλού", όλα είναι θέμα επιλογής ρε μπακλαβά! Πήγαινε δούλεψε σε στριπ μπαρ αν σε χαλάει αυτή η δουλειά. Περισσότερη αξιοπρέπεια θα έχεις...
Και κάτι για το τέλος, αναφορικά με το νέο τρεντ των «ψυχαγωγικών» εκπομπών. Ποιος σας έχει πει ρε γαμώτο πως μας ενδιαφέρει τι νούμερα κάνει ο κάθε ατάλαντος και μας τα πρήζετε με ολόκληρες καρτέλες της AGB καθημερινά; Καλά που μας δείχνετε τις καθημερινές μεταβολές γιατί το βράδυ δε θα μπορούσα πραγματικά να κοιμηθώ. Ας μη ξεχνάμε οτι τα νούμερα αυτά είναι στημένα έτσι;...
Αγαπητέ αναγνώστα, συγχώρεσέ με για το λεξιλόγιο αλλά με πνίγει το δίκιο. Τέλος, να σου πω και μια φλασιά που μου ήρθε. Μη ξαναστείλεις ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΛΕΩ μήνυμα σε τηλεοπτική εκπομπή για να κερδίσεις λάπτοπ-ψηφιακή-ταξίδι στο Ουζμπεκιστάν. Είναι περισσότερο από στημένα. Ξέρω από μέσα πως τα δώρα είναι οικογενειακή υπόθεση...


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΘΩΔΗ ΡΕ!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΕΝΟ!
ΤΟ ΝΙΝΙ ΣΕΡΝΕΙ ΚΑΡΑΒΙ!


Υσ1. Το ότι η 24χρονη Βέρα Λάμπρου χώρισε για τα μάτια του 22χρονου συντρόφου της το μάθατε; Εγώ το έμαθα live! Τα καλύτερα πετυχαίνω.
Υσ2. Σε λίγες μέρες κλείνω τα 12.

2 comments:

Anonymous said...

Απολαυστική. Πολλά χαμόγελα...respect...

το κορίτσι που ήθελε πολλά said...

24 η Βέρα Λάμπρου????????
ο χριστός!
είμαι τρελή που την έκανα το λιγότερο 30?το πολύυυυυυ λιγότερο δηλαδή..

φτου μακριά από μας.