Friday, November 21, 2008

I Just Love My ASS


Ποτέ δεν κατάλαβα το μικροαστισμό της σύγχρονης νέας ελληνίδας. Σίγουρα πιο ανεξάρτητη από το παρελθόν, απελευθερωμένη από ταμπού και αντιλήψεις που επιβεβαιώνουν το κλασσικό "It's a man's world" (που θα το αναλύσουμε κάποια άλλη φορά), τείνει ακόμα και σήμερα, εν έτη 2008 να επαναλαμβάνει ένα λάθος, που οι γενιές των 40 κάτι φαίνεται να έχουν κάνει σημαία. Την κατάθλιψη που προέρχεται από την εικόνα.
Είναι τουλάχιστον αστείο να βλέπουμε γυναίκες επιτυχημένες, φτασμένες επαγγελματικά και με πρότυπα οικογένειας, γυναίκες με όρεξη για ζωή και ζωντάνια, με θάρρος, αλλά και θράσος μπροστά σε άντρες που πιστεύουν πως ζουν ακόμα στην εποχή του Νώε , γυναίκες που έχουν όλα αυτά που καμία γυναίκα δε θα μπορούσε να έχει 50 χρόνια πριν, να μιζεριάζουν.
Οι γυναίκες έχουν κάνει τεράστια άλματα και μεγάλες προσπάθειες για να βρίσκονται εδώ που είναι σήμερα. Πέταξαν από πάνω τους άσχημα στοιχεία, όπως η ψυχολογική καταπίεση και ο υποβιβασμός των "θέλω" τους. Όπως φαίνεται όμως το DNA καλά κρατεί. Γυναίκες κοντές, ψηλές, αδύνατες, χοντρές, ξανθιές, μαυρομάλλες, Ουκρανέζες, Ελληνίδες, Αγγλίδες, Τουρκάλες, πλούσιες, φτωχές…όλες έχουν ένα κοινό σημείο. Όλες, έστω μια φορά το μήνα, θα περάσουν από το στάδιο της μιζέριας-κατάθλιψης της εικόνας.
Όλες θέλουν να αδυνατίσουν. Καμία δεν είναι αρκετά ψηλή και αδύνατη, όσο λεπτεπίλεπτη και αν είναι στην πραγματικότητα. Το φαινόμενο της κατάθλιψης, και χρησιμοποιώ τον όρο κατάθλιψη χωρίς μεταφορική έννοια και θεωρητικές διαστάσεις, είναι συχνό στις γυναίκες των 40, οι οποίες νομίζουν πως τα έχουν καταφέρει όλα και αυτό που τους μένει τώρα είναι το πώς θα γίνουν μοντέλα περιοδικών.
Να μη σχολιάσω καλύτερα τα σχολιαρόπαιδα. Το ότι έχουν ξεφύγει και φτιασιδόνονται περισσότερο και από τη Θώδη σε επαρχιακό πανηγύρι είναι γεγονός. Τι ψύχωση είναι αυτή όμως με τα κιλά; Βλέπεις κάτι υπέροχα νεανικά πρόσωπα, που από πίσω κρύβουν κάτι κολλημένα μυαλά, που απορείς πως είναι δυνατόν αυτό να συμβαίνει! Από τη μία, οι γυναίκες που είναι ανεξάρτητες και δεν κολλάνε πλέον να στέλνουν τους γκόμενους τον έναν μετά τον άλλον, και από την άλλη το υποβιβασμένο κοριτσάκι που ζει για την εικόνα που βγάζει προς τα έξω.
Δεν απορώ όμως. Τουλάχιστον όχι για τα νέα κορίτσια. Αφενός, η πλύση εγκεφάλου που δέχονται ακούγοντας καθημερινά μανάδες και θείες να καταριούνται κυριολεκτικά το σώμα τους και αφετέρου όλο αυτό το συνοθύλεμα φυλλάδων, με επεξεργασμένες στο photoshop φωτογραφίες, που κάθε φορά που κυκλοφορεί και καμία μη επεξεργασμένη φωτογραφία, γελάμε ειρωνικά με την κυτταρίτιδα της τάδε σταρ, πιστεύοντας πως έτσι λύθηκαν όλα τα υπαρξιακά μας προβλήματα.
Όλα τα άσχημα τα πέταξαν οι γυναίκες από πάνω τους. Κράτησαν όμως το ρόλο της γυναικούλας, που πρέπει να είναι πάντα στην τρίχα για να ευχαριστήσει τον άντρα-εραστή αλλά και τον περίγυρο αυτού. Γιατί αν δεν είσαι αδύνατη θα πει η πεθερά στο γαμπρό «Τι την πήρες τη φοράδα;» ή αν ο μαλάκας ο γκόμενός σου σε απατήσει θα φταις εσύ, που δεν είσαι αρκετά αδύνατη, λες και οι αδύνατες προκαλούν αποδεδειγμένα περισσότερους οργασμούς.
Το αστείο δε, είναι ότι όλο αυτό το κακόγουστο παιχνίδι, εξαιρώντας τις μεγαλοεταιρίες και μιλώντας σε διαπροσωπικό επίπεδο, το προκαλούμε εμείς οι ίδιες. Εμείς κοιτάμε καχύποπτα τις άλλες από την κορυφή μέχρι τα νύχια, για να δούμε τι φοράνε, πως έχουν βαφτεί, αν έχουν πάει κομμωτήριο και κυρίως αν έχουν παχύνει! Τι ανακούφιση, τι αγαλίαση, τι χαρά είναι αυτή που πέρνουμε όταν δούμε οτι η άλλη έχει παχύνει! Λες και όταν παχαίνει η άλλη, μικραίνει ο δικός μας κώλος!

Ο άντρας θα κοιτάξει τον κώλο, άντε και τα βυζιά κάποιας, και αυτό είναι όλο. Ο άντρας βλέπει ότι του προσφέρεις. Είσαι χοντρή και έχεις τον αέρα μπαλαρίνας; Πίστεψέ με, αυτό θα δει, είτε φοράς ρούχα είτε όχι. Είσαι αδύνατη και κυκλοφορείς σαν να σε κυνηγάει η ΓΚΕΣΤΑΠΟ του πάχους; Περνάς αμέσως αδιάφορη.
Εμείς είμαστε αυτές που δημιουργούμε την εικόνα μας, εμείς είμαστε αυτές που διαιωνίζουμε αυτή τη μαλακία που λέγεται εικόνα. Τι είναι η εικόνα τέλος πάντων; Γιατί ένας κοιλαράς να θεωρείται σέξυ και ένας ασπρομάλλης γοητευτικός, ενώ μια γυναίκα με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά όχι; Προσπαθήστε να βρείτε έστω και ένα ιδιαίτερο αντρικό χαρακτηριστικό και σκεφτείτε τα σχόλια που θα λάμβανε μια γυναίκα αν το είχε. Σας το λέω εγώ. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ!
Αρνούμαι να βλέπω γυναίκες επιχειρηματίες, που γαμάνε και δέρνουν στη ζωή τους, να γυρνάνε στο σπίτι και να κλαίνε που έχουν παχύνει και δεν αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους. Ναι, να προσέχουμε τον εαυτό μας, γιατί ένας υγιές σώμα ευχαριστεί πρώτα εμάς και μετά τους άλλους. Ναι, να θέλουμε να ευχαριστούμε τους συντρόφους μας. Όχι όμως να παθαίνουμε ψυχώσεις που μας κατατρέχουν χρόνια. Έχεις και 5 κιλά παραπάνω. Και τι έγινε μωρέ; Το έχεις πάρει χαμπάρι ότι μια ζωή θα ζήσεις; Έχετε καταλάβει ότι σε μερικά χρόνια δε θα υπάρχει ρουθούνι από εμάς; Ποιος νοιάζεται αν ο κώλος σου είναι 3 ή 5 ή 15 εκατοστά μεγαλύτερος απ’ ότι θα ήθελες να είναι!

Και μια φιλική συμβουλή. Εγώ ποτέ δεν ανήκα στις αδύνατες της παρέας. Πάντα όμως μάζευα τα περισσότερα χαρτάκια με τηλέφωνα απ’ όλες. Γιατί; Γιατί αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου και λατρεύω τις καμπύλες μου. Γιατί δε με ενοχλεί που δε μπορώ να φορέσω χαμηλοκάβαλο τζιν, που στο κάτω κάτω δείχνει κοντόχοντρη και την πιο ψηλή, αλλά λατρεύω να φοράω αέρινα φορέματα που με δείχνουν πιο γυναίκα.
Γιατί προτιμώ τα βράδια να πλακώνω τα τζατζίκια με το αγόρι μου και να χαιρόμαστε ο ένας τη βρωμερή ανάσα του άλλου και όχι να λιμοκτονώ με κρακεράκια και κοτόπουλα του ατμού. Γιατί μου αρέσει να χαίρομαι τη ζωή και να περνάω καλά είτε είμαι 50 είτε 70 είτε 90 κιλά.
Είμαι εγώ και είμαι και γαμώ τις γκόμενες. Και αν ένας άντρας δε με θέλει έτσι όπως είμαι, τότε δε θέλει αυτό που είμαι και καλύτερα να τον κάνω πέρα πριν πληγωθώ. Δεν υπάρχουν σέξυ σώματα, μόνο σέξυ μυαλά. Εγγυημένο. Σήμερα είσαι, αύριο δεν είσαι φιλενάδα. Κάτσε εσύ να ανταλλάσσεις χημικές δίαιτες με την κολλητή σου μέχρι να έρθει ο κυριούλης με τα μαύρα και να σου πει "Έχω εγώ να σου προτείνω μια δίαιτα σπέσιαλ. Δε θα ξαναφάς ποτέ…".


ΥΣ. Μερικά καλά που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό:

1. Μια πανέμορφη κοπέλα, γύρω στα 21 εξομολογήθηκε στην παρέα πως ο πρώην της είχε πάντα γνώμη για την εικόνα της. Από το τι θα φορέσει μέχρι τι θα φάει. Τελικά τη χώρισε γιατί: ήταν χοντρή και είχε μεγάλα χείλη. Η κοπέλα είναι γύρω στα 55 κιλά. Μπορεί να λέω και πολλά. Που τους βρίσκετε ρε κοπέλες μου; Τα σχόλια δικά σας.

2. "Έχεις δώσει 100.000 στην ΤΑΔΕ εταιρεία αδυνατίσματος. Γιατί δε δίνεις και άλλα 1500 στην ΤΑΔΕ;". Εεε...συγνώμη που επεμβαίνω, τη γυμναστική τη δοκιμάσατε;

3. "Πάχυνα. Θέλω να πεθάνω". Οκ. Να μου γράψεις το PC σου.

5 comments:

ExpoSure OverDose said...

"σατζίκι" for ever...

Dorothy said...

Το παραπανίσια κιλά και γενικότερα οι ατέλειες της εμφάνισης, εκτός από εύκολος στόχος για τους..."επικριτές", είναι και το τέλειο άλλοθι για εμάς τις ίδιες: σε μια απόρριψη (από δουλειά, γκόμενο κλπ κλπ) πιο ανώδυνο είναι να κατηγορήσεις ένα ψεγάδι στην εμφάνιση σου, παρά να ψαχτείς μέσα σου και να παραδεχτείς τις "ατέλειες" που μπορεί να ανακαλύψεις εκεί. Χαίρομαι που επανέρχεσαι δυναμικά, σε διάβαζα στα blogs της A.V :)

Anonymous said...

www.arelis.gr
περιεχει ερωτονομικον με τις πιο σεξουαλικες ιστοριες ever

Anonymous said...

Κοίτα, συμφωνώ ότι το πιο σέξυ πράγμα είναι το μυαλό, αλλά δε θα πήγαινα και με έξυπνο - καυλιάρη - ουρακουτάγκο! Βέβαια, περί ορέξεως... υπάρχουν όλα τα γούστα, για όλα τα γούστα!

dancing gal said...

Με κάλυψες απολύτως. Είμαστε αυτό που θέλουμε να είμαστε. Κι όποιος δεν το βλέπει, λυπάμαι, αλλά κακό του κεφαλιού του!
Μακάρι να διαβάσει το ποστ σου κανένα 15χρονο μπας και ξεκολλήσουν το μυαλό τους από τις εικόνες των περιοδικών...

Τελικά έχει κι άλλο αποκάτω, μιλάμε για πολύ διάβασμα! :p