Thursday, December 11, 2008

Ζα

Δε ξέρω από που να πρωταρχίσω. Ναι, στεναχωρήθηκα με το θάνατο του παιδιού, ναι, νευρίασα με τον αστυνομικό, όχι δε μπορώ να διανοηθώ πως όλες αυτές οι εκδηλώσεις βίας είναι φυσιολογικές και αιτιολογημένες.
Πρέπει να είσαι τουλάχιστον χαζός για να πιστέψεις πως όλα αυτά είναι ένα αναμενόμενο ξέσπασμα. Μπορεί να ακουστεί άσχημο αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που παιδί πέφτει νεκρό από σφαίρα αστυνομικού. Και όμως, έγινε χαμός. Γιατί τώρα; Γιατί έτσι;
Μα είναι τόσο δύσκολο πια να καταλάβετε πως οι ίδιοι οι αστυνομικοί είναι αυτοί που ρίχνουν τις μολότωφ; Αδυνατείτε να συνειδητοποιήσετε πως όλα αυτά είναι ένα σχέδιο για να ξεχαστεί το Βατοπέδιο και η σωρεία οικονομικών και μη σκανδάλων που φόρτωσε η κυβέρνηση τον ελληνικό λαό; Πόσο χαζός πρέπει να είσαι για να πιστέψεις πως όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης; Είμαστε όλοι πολλοί πιεσμένοι αλλά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις αποτρόπαιες πράξεις και τους βανδαλισμούς που παρακολουθούμε σε live -truman show- μετάδοση καθημερινά.
Αναρωτιώμαστε σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας και δε βλέπουμε πως εμείς είμαστε αυτοί που δίνουμε συνέχεια σε αυτό το χάλι. Μου έκαναν κριτική στο Facebook επειδή "έβρισα" τα παιδιά που συμμετέχουν σε βανδαλιστικές επιθέσεις. "Εκφράζουν την οργή τους", μου πέταξαν προσπαθώντας να με αποστομώσουν. Το μόνο που κατάφεραν είναι να με εξαγριώσουν ακόμα περισσότερο!
Από πότε ένα 13χρονο παιδί απέκτησε -προσοχή- ΠΟΛΙΤΙΚΗ συνείδηση; Κοινωνική συνείδηση έχει σίγουρα ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έχει, αν έχει όντως μεγαλώσει σε ένα υγιές περιβάλλον, που προωθεί την κριτική σκέψη. Πόσοι μαθητές πιστεύετε οτι έχουν τον νου να αποφασίσουν για καταλήψεις, διαδηλώσεις και κάθε λογής αντίδραση; Σας το λέω εγώ. ΚΑΝΕΙΣ. Ένας νέος άνθρωπος μπορεί να εκνευριστεί, να αντιδράσει, να βρίσει. Δε θα φτάσει όμως στο σημείο να ρίξει πέτρες αν δεν τον πάρει κάποιος από το χεράκι να του πει "Να, έτσι γίνεται". Αυτός ο κάποιος μπορεί να είναι τα media, κάποιος ταραχοποιός μαθητής, κάποιο μέλος δήθεν αριστερής οργάνωσης, από αυτά που εισχωρούν στα σχολεία και φουσκώνουν τα μυαλά των μαθητών. Άτομα που κατά τη γνώμη δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό. Που ενώ θα έπρεπε να απευθύνονται σε άτομα με πολιτική συνείδηση ή τουλάχιστον σε άτομα άνω των 18, είναι τόσα γελοία όντα και προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους παραπλανώντας μικρούς μαθητές.
Δε θα πω τίποτα άλλο. Θα σας αντιγράψω απλά μια συνομιλία με κάποιους άλλους χρήστες στο Facebook, με αφορμή το σχολιασμό μου σε μια φωτογραφία. Η φωτογραφία έδειχνε κάποιους μαθητές να σπάνε το αστυνομικό τμήμα Ξάνθης. Αν αυτό για εσάς είναι μια φυσιολογική εικόνα, για μένα είναι η εικόνα του μέλλοντος. Απολαύστε…

5 comments:

Anonymous said...

Διαβασε αυτο: http://www.sarantakos.com/isocrat.htm
Σε ενδιαφερει νομιζω.
Απλα σου το επισημαινω για να μην πλανασαι.

gomena tu xuzuri said...

to exei-den to exei pei o Isokratis, i aksia tou paramenei i idia. de me noiazei poios to exei pei, me noiazei i ousia

Anonymous said...

Μαλλον δε το διαβασες προσεκτικα. Δεν το εχει πει κανεις προφανως. Αυτο που εχει πει ο Ισοκρατης καμια σχεση δεν εχει με αυτο το "κατασκευασμα".

gomena tu xuzuri said...

mallon esy de diavases prosektika ti eipa. gia na yparxei simainei oti kapoios to exei grapsei. aftos o kapoios loipon, i taftotita tou opoiou amfisvititai, eipe kati para poly sofo kata ti gnomi mou, gi'afto k to aspazomai.

Anonymous said...

Αν και δεν διαφωνω με ολα οσα εγραψες στο post σου, σαφως διαφωνω με τη χρηση αυτου.
Για να "ασπαζεσαι" κατι επιβαλεται (κατα τη γνωμη μου) οχι μονο να γνωριζεις ποιος το εχει γραψει αλλα επισης τα κινητρα του και τους σκοπους του. Μορφωση λοιπον για να μπορουμε αν μη τι αλλο να φιλτραρουμε οσα μας προσφερονται αφειδως την εποχη της πληροφοριας και της παραπληροφορης.