Tuesday, October 7, 2008

My name is Sam and I'm here for your entertainment.

Όπως είπαμε, οι κακές συνήθειες δεν κόβονται. Τι θα κάνω τώρα λοιπόν; Καλά μάντεψες! Θα παρουσιάσω τη νέα μου μουσική "ανακάλυψη". Αν και δε ξέρω πόσο νέα μπορεί να θεωρηθεί, καθότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης έχει ήδη καεί απείρως στο MTV.
Αγαπητέ μου αναγνώστη, ξέρω ότι τα γούστα μας σπάνια συμπίπτουν αλλά σχώρα με, δεν κρατιέμαι! Έχω ακούσει αυτό το 21 Century Life τόοοσες φορές που απλά πρέπει να σε πείσω να το ακούσεις και εσύ!
Δράστης ο Sam Sparro. 25 χρονών και θεογκόμενος (έλα σεμνά), καθώς έχει αυτό το nerdy στυλάκι που το βρίσκω τόσο σέξυ! Γεννημένος στο Σίδνευ και μεγαλωμένος στο L.A. (όχι, δεν είναι τα Ano Liosia σε αναγραμματισμό) βρισκόταν από μικρός ανάμεσα σε καλλιτέχνες, έχοντας μαμά χορεύτρια και μπαμπά γκοσπελιάρη.
Από μικρός τραγουδούσε αλλά δεν είχε σκεφτεί να κάνει το πάθος του επάγγελμα, μέχρι που μια μέρα, σε πολύ μικρή ηλικία, γνώρισε την Chaka Khan (άμα σε θέλει η τύχη σου...). Ήταν σε ένα φιλικό σπίτι λέει, απ' όπου και πέρασε η Chaka για ένα τσάι. Εκεί που κάθονταν λοιπόν και τα έπιναν (!) η Chaka ζήτησε από κάποιον να τραγουδήσει το νέο γκόσπελ τραγούδι της ενορίας. Καθότι όλοι κότες (τραγούδα εσύ αν σου βαστάει μπροστά στην Chaka Khan), ο Sam Sparro με σθένος ψυχής προσφέρθηκε να τραγουδήσει. Η συνέχεια θυμίζει happy end παραμυθιού και κάτι που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να ζήσουμε. Η Chaka, αφού τον άκουσε με προσοχή, του είπε chaka-chaka και χωρίς δεύτερη σκέψη ότι είναι πλασμένος για τραγουδιστής. Έτσι, ο μικρός Sparro το έδεσε κόμπο στο μαντίλι. Και πολύ καλά έκανε.
Μεγαλώνοντας, αναζήτησε την τύχη του σε Λονδίνο και Σίδνευ και κατέληξε στο L.A. να φτιάχνει καφέδες σε ένα συνοικιακό μαγαζί (το συνοικιακό το έβαλα εγώ, φτιάχνει ατμόσφαιρα). Εκεί που έψηνε τον ελληνικό (τον ποιο;) και είχε αρχίσει να λαλεί από την κατάθλιψη για ένα ονείρο για καριέρα που ναυαγούσε, έγραψε πολλά από τα κομμάτια του πρώτου του δίσκου «Sam Sparro» (πρωτοτύπησε με τον τίτλο)…Εκεί έγραψε και την κομματάρα Black and Gold, η οποία τώρα βρίσκεται στο Top 5 πολλών χωρών. Έλα μη με αμφισβητείς! Βρίσκεται λέμε! Εσύ ακούς ροκάκια. What do you know?!!!

Λίγο καιρό μετά βρέθηκε να τραγουδάει σε μια underground σκηνή, όπου τον ανακάλυψε ο υπεύθυνος κάποιας δισκογραφικής. Φωνή με μεγάλη έκταση, μαύρο χρώμα και καταπληκτικά γυρίσματα. Απλά, δε μπορεί να περάσει απαρατήρητος. Έχει και αυτόν τον προγναθισμό που τον κάνει τόσο διαφορετικό και τόσο ελκυστικό! Εκτός αυτού, έχει και ένα κόλλημα με την 80’s retro pop και με τα τεράστια γυαλιά μυωπίας που τρελαίνουν κόσμο. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει άνθρωπος που να του ταιριάζουν περισσότερο τα άχαρα αυτά γυαλιά.
Γράφει ο ίδιος τη μουσική του και κάθε του κομμάτι αποκαλύπτει και μία διαφορετική πτυχή του εαυτού του. Ο δίσκος του είναι μια γιορτή διαφορετικών μελωδιών. Αρκεί να αναφέρω ότι τα 3 πρώτα του single μπήκαν στα Top 10 των Dance, Pop και Rock Charts!
Πιστεύω πως το όνειρο κάθε αληθινού τραγουδιστή (και λέγοντας τραγουδιστή δεν εννοώ τραγουδιάρη) είναι να γίνεται αποδεκτός από διαφορετικές μουσικές ομάδες. Γι’ αυτό άλλωστε δεν είχε κάνει και η Minogue το ντουετάκι με τον Nick Cave; Σίγουρα ξύπνησε μια μέρα και σκέφτηκε «έχω φωνή, τι στο καλό κάνω;». Και είπε να κάνει μια αλλαγή. Όποιος έχει λίγο μυαλό και πολλή διάθεση να ρισκάρει, το κάνει από νωρίς αυτό. Η Minogue το σκέφτηκε κάπως αργά. Άλλοι πάλι τους αρέσει να σταμπάρονται γιατί έτσι πουλάνε περισσότερο ή απλά ξέρουν να κάνουν μόνο ένα πράγμα καλά. Οι Hard-Fi, πρόσφατο παράδειγμα, έκαναν ένα βήμα παραπέρα και κατόρθωσαν να γίνουν αποδεκτοί από το dance κοινό. Ελάχιστοι όμως καταφέρνουν να ισορροπούν με θαυμαστή ευκολία ανάμεσα σε ποικίλα μουσικά είδη και στυλ και να γίνονται αποδεκτοί από όλους, στην αρχή ακόμα της καριέρας τους.
Ανατρεπτικός και δημιουργικός, στιλάτος και γλυκά εκκεντρικός, ο Sam Sparro έχει καταφέρει να απασχολήσει την παγκόσμια μουσική σκηνή (και το μυαλό μου) με τρόπο μοναδικό. Και είναι μόνο η αρχή. Κλείνω με το 21 Century Life. Ελπίζω να σας έπεισα να το δείτε και ακόμα περισσότερο, ελπίζω να σας αρέσει.
Παρεμπιπτόντως, ο Sparro είναι γοητευτικός, ταλαντούχος και μου αρέσει. Με άλλα λόγια είναι gay το κέρατό μου! Στο video του Cottonmouth τον καβαλάει ο ηλιοκαμένος, γραμμωμένος γκόμενός του. Τα νεύρα μου. Πάλι με το Χουζούρη θα τη βγάλω…Enjoy!

3 comments:

dancing gal said...

Κι εκεί που έχω διαβάσει σχεδόν όλο το ποστ και πατάω το play και είμαι έτοιμη να σχολιάσω το νεαρό και τη μουσική του, διαβάζω τις 4 τελευταίες γραμμές, λιώνω στο γέλιο και ξεχνάω όλα τα παραπάνω....
Αχαχαχαχαχαααααααααα

Εντάξει. Ξέρω. Δεν είναι για γέλια. Το κομματάκι btw, pas mal... :)

Sox said...

"chaka - chaka"
(akoma gelaooo) :o)

Anonymous said...

Αχαχαχαχα το τελείωμα είναι όλα τα λεφτά!!XD
Δεν τον έχω ακουστά τον κύριο, το κομμάτι Black and Gold, πάλι, ακουστά το έχω -δεν έλεγε και τίποτα κατά την ταπεινή μου γνώμη. Με έπεισες πάντως να επανεξετάσω το θέμα και να μάθω περισσότερα για τον εν λόγω κύριο.:)

Btw, τι εστί "χουζούρης"?